Alle blogberichten

Waaorm ITIL v4 zo belangrijk is voor jou als IT-consultant? (video)

Als je IT-servicebeheer echt wilt leren kennen? Begin dan met het studeren van ITIL v4!
Bij Projinit streven we naar het leveren van IT-diensten op topniveau. Een van de manieren waardoor we dit realiseren, is door onze medewerkers te certificeren in ITIL V4, een cruciaal framework voor IT-servicebeheer & door veel klanten een verplichte kennis.” We vertellen je er graag meer over in deze video!

Als je IT-servicebeheer echt wilt leren kennen? Begin dan met het studeren van ITIL v4! Bij Projinit streven we naar het leveren van IT-diensten op topniveau. Een van de manieren waardoor we dit realiseren, is door onze medewerkers te certificeren in ITIL V4, een cruciaal framework voor IT-servicebeheer & door veel klanten een verplichte kennis.  We vertellen je er graag meer over in deze video! 

 

ITIL V4 staat voor 'Information Technology Infrastructure Library', en is dé wereldwijde standaard voor het beheren van IT-services. 
Het biedt een duidelijke structuur voor het leveren van efficiënte en effectieve IT-diensten, gebaseerd op best practices. 
Het behalen van het ITIL V4-certificaat is daarom van groot belang bij Projinit. ITIL V4 helpt ons te begrijpen hoe IT-teams beter kunnen samenwerken, hoe we sneller kunnen inspelen op veranderende klantbehoeften en hoe we waarde kunnen leveren door de juiste processen te volgen. 
Het is een praktisch en flexibel framework dat zorgt voor continue verbetering binnen IT-organisaties. 

ITIL werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren '80 door de Britse overheid als een set richtlijnen voor IT-beheer. Door de jaren heen is het framework geëvolueerd om beter aan te sluiten op de snelle ontwikkelingen in de technologie. ITIL V4, de nieuwste versie, legt nog meer de nadruk op flexibiliteit, samenwerking en de integratie van moderne technologieën zoals Agile en DevOps. 

ITIL v4 is een wereldwijd erkend framework voor IT-servicemanagement dat organisaties helpt hun IT-diensten op een efficiënte manier te beheren en verbeteren. Het biedt richtlijnen om waarde te leveren door middel van een holistische aanpak van servicebeheer. 

De belangrijkste onderdelen van ITIL v4 zijn: 

1. Service Value System (SVS) – een model dat alle componenten van een organisatie samenbrengt om waarde te creëren. 

2. De vier dimensies van servicemanagement – organisaties, informatie en technologie, partners en leveranciers, en waardecreatiestromen en processen. 

3. Practices – 34 best practices verdeeld over algemene, servicemanagement- en technische disciplines. 

4. Continual Improvement – doorlopend verbeteren van diensten op basis van feedback en data. 

De kernprincipes van ITIL v4 zijn: 

1. Focus op waarde – altijd rekening houden met wat waarde toevoegt voor de klant. 

2. Begin waar je bent – bouw voort op bestaande middelen en processen. 

3. Werk iteratief met feedback – kleine stappen met regelmatige evaluaties. 

4. Samenwerken en zichtbaarheid bevorderen – teams betrekken en transparantie verhogen. 

5. Holistisch denken en werken – de hele organisatie beschouwen bij het managen van diensten. 

Deze elementen helpen organisaties flexibeler en innovatiever te zijn in een snel veranderende IT-omgeving. 

Bij Projinit vinden we het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt het ITIL V4 Foundations-certificaat behaalt. Dit geeft je een solide basis om IT-diensten van wereldklasse te leveren, en het laat zien dat je begrijpt hoe je IT-processen efficiënt beheert. Wij bieden je niet alleen de mogelijkheid om bij een vooruitstrevend IT-bedrijf te werken, maar zorgen er ook voor dat je gecertificeerd wordt in ITIL V4. 

Wil jij deel uitmaken van ons team? Kom werken bij Projinit en samen bouwen we aan een succesvolle toekomst!