Alle blogberichten

Hoe begin je met studeren voor een IT-Certificaat en waarom is het belangrijk voor je carrière als consultant? (video)

Je carrière als IT-consultant een boost geven? Begin met het behalen van IT-certificaten! 
Maar voor velen lijkt dit een onhaalbare kaart! Maar dat is het zeker niet!
Vandaag leg ik je stap voor stap uit hoe je kan beginnen met studeren voor een IT-certificaat en waarom ze zo waardevol zijn voor jouw carrière. Bekijk de video hieronder!

Stap 1: Specialisatie kiezen

De eerste stap? Denk goed na over je specialisatie. Wil je een system engineer worden? Een netwerk specialist? Of een security-guru? Het is essentieel om een richting te kiezen die past bij jouw carrièredoelen, want zo bepaal je welke certificaten de moeite waard zijn om in te investeren.

Stap 2: Niet laten afschrikken door de uitdaging

Zodra je jouw richting hebt gekozen en weet welk certificaat je wilt behalen, laat je dan niet afschrikken door de hoeveelheid werk. Sommige certificaten vereisen meerdere examens, maar maak je geen zorgen! Begin gewoon, want elke stap brengt je dichter bij je doel. Je bent al verder dan iemand die nog geen plan heeft.

Stap 3: Maak een studieplan

Een belangrijke tip: plan vaste studietijden in. Zelfs een halfuurtje per dag kan voldoende zijn om na een maand klaar te zijn voor je eerste examen. Consistentie is de sleutel!
Maak studeren & bouwen aan je carrière een vast onderdeeltje van je dag.

Probeer ook om samen met anderen te studeren of je door collega’s te laten motiveren.  Rapporteer regelmatig over je vooruitgang.   Dit zal je zeker helpen om je focus te houden en je doelstelling niet te vergeten!   Want jij zal een topconsultant worden!

Stap 4: Kies de juiste studiemethode

Je studiemethode is ook belangrijk. Veel cursussen kun je online volgen via platformen zoals CBT Nuggets of Udemy. Voor meer geavanceerde certificaten is klassikale training soms noodzakelijk. Kijk eens naar opleidingscentra zoals Firebrand of Global Knowledge als je voor de top wilt gaan.

Maak veel notities en beter nog probeer aan vrienden of familie op een simpele manier uit te leggen wa tje aan het leren bent.  Want het is zoals Yogi Bhajan zei

“If you want to learn something, read about it. If you want to understand something, write about it. If you want to master something, teach it.” 

Stap 5: Testexamens maken

Na het afronden van de cursus is het verstandig om een paar testexamens te maken. Deze geven je een goed beeld van je kansen om te slagen. Vergeet niet dat het afleggen van een examen geld kost, dus zorg dat je goed voorbereid bent.

Kijk ook goed welke vragen je moeilijk vond of verkeerd beantwoorde, dit zijn de hoofdstukken die je zeker nog even moet herbekijken in je cursus.

Stap 6: Examen inplannen

Je testexamen ging goed? Dan ben je klaar voor het echte werk! Plan je examen in bij een examencentrum naar keuze en maak je klaar om te slagen.

Stap 7: Stress verminderen op de examendag

Op de dag van je examen wil je zoveel mogelijk stress vermijden. Zorg dat je ruim op tijd bent, en als je het examen vanuit huis aflegt, test dan al je apparatuur goed van tevoren.

Geslaagd? Tijd voor een feestje!

Geslaagd? Dan is het tijd voor een feestje! Je hebt jezelf onderscheiden van minder gemotiveerde consultants en je carrière een boost gegeven. Vergeet niet dat je altijd kunt blijven leren en nieuwe certificaten kunt halen. Een topconsultant blijft zich constant bijscholen!

 

Misschien hangt er bij het behalen van je certificaat ook een mooi bonus aan vast van je werkgever?

Bij Projinit in ieder geval!  We betalen niet alleen je volledige certificatietraject maar belonen je ook met een bonus na het behalen van je certificaat.

 

Dus, wat houdt je tegen? Begin vandaag met studeren en investeer in je toekomst als IT-consultant!