Alle blogberichten

Belgische IT-bedrijven Projinit en TalenCia kondigen fusie aan

DENDERMONDE – Belgische IT-bedrijven Projinit en TalenCia kondigen hun fusie aan en vormen voortaan BMC Tech Tribe. Met deze strategische stap willen beide bedrijven hun toekomst verstevigen in een steeds competitievere markt. Door hun expertise en ervaring te combineren, positioneren ze zich als een toonaangevende speler in de sector. Beide bedrijven blijven elk onder hun eigen naam actief.

Consolidatie in de sector

“De IT-sector ondergaat al geruime tijd een consolidatiegolf waarbij bedrijven groter worden om concurrentieel te blijven. We besloten om niet achter te blijven. Omdat we eerder al succesvol samenwerkten met TalenCia, was deze fusie een logische volgende stap”, verklaart Samuel Caulier, Bestuurder & CEO van Projinit. De fusie is het resultaat van een langdurig en zorgvuldig proces waarin beide partijen de tijd hebben genomen om een solide basis te leggen. “Door onze expertise, middelen en netwerken te combineren, kunnen we groeien en de uitdagingen van de toekomst aangaan. Met deze fusie verzekeren we niet alleen ons marktaandeel, maar kunnen we het ook uitbreiden in een steeds competitievere IT-sector”, vult Projinit COO, Youssef Ben Seddik, aan.

Continuïteit en vertrouwen

“Deze stap markeert niet alleen het begin van een krachtig partnerschap, maar ook van een toekomst waarin onze unieke culturen en waarden behouden blijven”, gaat Ilyesse Maouan, Managing Director bij TalenCia, verder. “We blijven opereren vanuit onze vertrouwde locaties, we bewaken ons DNA en veranderen niets aan onze bestaande werkmethodes.” Wat verandert dan wel? “In deze nieuwe samenwerking profiteert elke partij van schaalvergroting, zonder de flexibiliteit en snelheid te verliezen die ons tot nu toe hebben gekenmerkt. In onze sector, waar veranderingen snel kunnen gaan, is wendbaarheid essentieel.”

Ruimere dienstverlening

Voor klanten en partners van beide bedrijven blijft alles vrijwel hetzelfde. “Ze kunnen nog steeds rekenen op de service die ze van ons gewoon zijn, de bestaande aanspreekpunten blijven ongewijzigd. Meer zelfs, door deze samenwerking kunnen we onze dienstverlening uitbreiden. We denken daarbij aan de mogelijkheid tot vaste aanwervingen naast de bestaande projectmatige aanpak van Projinit. Dit betekent dat ze niet alleen kunnen rekenen op flexibele projectoplossingen, maar ook op langdurige ondersteuning met vast personeel”, aldus Samuel Caulier.

Nieuwe doorgroei-
mogelijkheden

Door de fusie ontstaan ook nieuwe kansen en doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers. “Door de samensmelting ontstaat er een grotere organisatie waarin zij hun carrière verder kunnen ontwikkelen, met toegang tot nieuwe functies en verantwoordelijkheden die voorheen wellicht onbereikbaar waren. Daarnaast biedt een breder aanbod aan projecten hen de mogelijkheid om werk te kiezen dat het beste aansluit bij hun ambities en expertise”, verzekert Ilyesse Maouan.

Toekomstvisie: focus op organische groei

De komende jaren zullen Projinit en TalenCia zich richten op organische groei, met een sterke focus op employer branding en het aantrekken en opleiden van IT-talent. Beide bedrijven blijven wendbaar genoeg om nieuwe overnames te overwegen als de tijd daar rijp voor is, maar zullen hun groei in een comfortabel en haalbaar tempo aanhouden.

 

Beide bedrijven samen zetten dagelijks zo’n 300 IT-experten aan het werk.